VOOR WIE 

De stichting biedt steun aan eigenaren van huisdieren die in financiële nood zitten en hun huisdier niet de zorg kunnen geven die het nodig heeft. Zit men in of rond de armoedegrens, maakt men gebruik van de voedselbank of zit men in de schuldsanering dan kan men een beroep doen bij op onze stichting.
Moet de eigenaar onverhoopt opgenomen worden in bijvoorbeeld een ziekenhuis of instelling en kan niemand voor het dier (hond/kat) zorgen dan kan men ook een beroep op ons doen. De stichting zal dan alles op alles zetten om te  zorgen voor een opvangadres of pension.
Ook mensen die onverwachts worden opgenomen in een verzorgings- of verpleegtehuis kunnen komen te staan voor het vreselijke dilemma dat het huisdier achtergelaten moet worden. Om het dier niet zonder meer in een asiel of een minder geschikt “mandje” terecht te laten komen zal Sterk voor Dieren zich sterk maken om een nieuwe “gouden mand” te zoeken en de hond of kat opvangen.
De stichting zal nooit financiële middelen verstrekken aan de huisdiereigenaren zelf maar zal de dierenarts betalen, de voeding of bijvoorbeeld het pension.
Wij kunnen geen opvang en bemiddeling aanbieden bij powerdogs.

WAT WIJ DOEN

Stichting Sterk voor Dieren is een non-profit organisatie die zich  sterk maakt voor huisdieren waarvan het welzijn, de gezondheid en/of veiligheid in het geding is. Door huisdiereigenaren te  ondersteunen willen wij  dat de huisdieren dat krijgen wat ze verdienen, namelijk een goed, veilig en gezond leven.

De stichting kan huisdiereigenaren ondersteunen door:

  •  het geven van dierenvoeding,
  •  bijdragen in de noodzakelijkste medische kosten en crematie,
  •  het bieden van middelen voor speelplezier en veiligheid,
  •  coaching en hulp bij probleemgedrag, zoals agressie en onzekerheid,
  •  het tijdelijk opvangen of herplaatsen van het huisdier (hond/kat).

Daarnaast kan de stichting helpen bij een acute noodsituatie van de huisdiereigenaar. Bijvoorbeeld bij een onverwachte ziekenhuisopname of opname in een verzorgings- of verpleegtehuis waardoor het huisdier onverhoopt aan het lot is overgelaten. De stichting kan dan meehelpen naar het zoeken van tijdelijke opvang, onderbrengen in een pension, bij een gastgezin of indien nodig of gewenst het dier herplaatsen.
Om zoveel mogelijk hulpvragen op te vangen zal de stichting samenwerking zoeken met collega-dierenwelzijnsorganisaties, dierenartsen en andere relevante organisaties of bedrijven.
De stichting maakt zich ook sterk wanneer deze dierenverwaarlozing signaleert en zal dan in actie komen, zowel bij huisdieren als bij commerciële fok.
Sterk voor Dieren richt zich hoofdzakelijk op huisdieren in Nederland, maar zal mogelijk ook handelen in situaties die zich voordoen in het buitenland betreft herplaatsen.

HOE HET WERKT

U kunt uw verzoek of vraag schriftelijk melden via samen@sterkvoordieren.nl of via het contactformulier
Via de telefoon zijn we voor SPOEDGEVALLEN 7 dagen in de week bereikbaar van 15:00 tot 19:00 uur.
Je kunt ook altijd een WhatsApp bericht sturen.
Wij vragen u altijd om de volgende gegevens: NAW gegevens eigenaar. Gegevens en chipnummer van het dier en de gegevens van de dierenarts mocht er een bezoek moeten worden gebracht aan de dierenarts.
De stichting zal samen met u bespreken hoe eventuele hulp tot stand komt.
Sterk voor Dieren is zelf afhankelijk van donaties, sponsoren en giften en kan dus niet altijd hulp garanderen!