VOOR WIE 

De stichting biedt steun aan eigenaren van huisdieren die in financiële nood zitten en hun huisdier niet de zorg kunnen geven die het nodig heeft. Zit men in of rond de armoedegrens, maakt men gebruik van de voedselbank of zit men in de schuldsanering dan kan men een beroep doen bij op onze stichting.

Ook mensen die onverwachts worden opgenomen in een verzorgings- of verpleegtehuis en hun hond niet mee kunnen nemen kunnen wij helpen door op zoek te gaan naar een nieuw “gouden mandje”. 

De stichting zal nooit financiële middelen verstrekken aan de huisdiereigenaren zelf maar zal de dierenarts betalen, de voeding of bijvoorbeeld het pension.

Wij kunnen geen opvang en bemiddeling aanbieden bij powerdogs.

WAT WIJ DOEN

Stichting Sterk voor Dieren is een non-profit organisatie die zich  sterk maakt voor huisdieren waarvan het welzijn, de gezondheid en/of veiligheid in het geding is. Door huisdiereigenaren te  ondersteunen willen wij  dat de huisdieren dat krijgen wat ze verdienen, namelijk een goed, veilig en gezond leven.

De stichting kan huisdiereigenaren ondersteunen door:

  •  het geven van dierenvoeding,
  •  bijdragen in de noodzakelijkste medische kosten en crematie,
  •  het bieden van middelen voor speelplezier en veiligheid,
  •  coaching en hulp bij probleemgedrag, zoals agressie en onzekerheid,
  •  het herplaatsen van de hond(en).

Om zoveel mogelijk hulpvragen op te vangen zal de stichting samenwerking zoeken met collega-dierenwelzijnsorganisaties, dierenartsen en andere relevante organisaties of bedrijven.
De stichting maakt zich ook sterk wanneer deze dierenverwaarlozing signaleert en zal dan in actie komen, zowel bij huisdieren als bij commerciële fok.
Sterk voor Dieren richt zich hoofdzakelijk op huisdieren in Nederland, maar zal mogelijk ook handelen in situaties die zich voordoen in het buitenland betreft herplaatsen.

HOE HET WERKT

U kunt uw verzoek of vraag schriftelijk melden via het contactformulier

Wij vragen u altijd om de volgende gegevens: NAW gegevens eigenaar. Gegevens en chipnummer van het dier en de gegevens van de dierenarts mocht er een bezoek moeten worden gebracht aan de dierenarts.
De stichting zal samen met u bespreken hoe eventuele hulp tot stand komt.

Sterk voor Dieren is zelf afhankelijk van donaties, sponsoren en giften en kan dus niet altijd hulp garanderen!